راهنمای خرید ساعت دیجیتال
در یک تعریف کلی می توان گفت که ساعت دیجیتال از انواع ساعت می باشد که زمان را به صورت دیجیتال محاسبه می کند و نمایش می دهد.
کارکرد یک ساعت دیجیتال به راحتی تعریف آن نیست، همچون ساعت های مکانیکی، صدها قطعه و المان الکترونیکی دست به دست هم می دهند تا بتوانند یک ساعت دیجیتال را تشکیل دهند.
ساعت دیجیتال جز اکسسوری هایی است که موجب می شود شما احساس شیک پوشی داشته باشید، این مدت هاست که به یکی از ساعت های محبوب پر طرفدار میان مردم تبدیل شده است.
با وجود تلفن های همراه هوشمند آسیب زیادی به صنعت ساعت سازی وارد شد اما هنوز ساعت دیجیتال طرفداران خاص خودش را دارد.
در این مقاله قصد داریم راهنمای خرید ساعت دیجیتال را خدمت شما عزیزان عرض کنیم تا با آگاهی کامل خریدی مطمئن را انجام دهید، با ما همراه باشید.
ساعت های دیجیتال چگونه کار می کنند؟
میکروپردازنده، آی سی و کریستال نوسان ساز ساعت دیجیتال به عنوان هسته مرکزی یا مغز این ساعت عمل می کند.
قلب ساعت دیجیتال نیز منبع تغذیه این ساعت می باشد که در برخی باتری و در برخی دیگر برق شهر است.
همانطور که ذکر شد ساعت های دیجیتال دارای یک پردازنده (یا به زبان الکترونیکی ها میکروکنترلر) هستند این آی سی میکروکنترلر که عموما از خانواده AVR و ARM می باشد، کار همان CPU در کامپیوتر را انجام می دهد، اجرای تمام دستورات، برنامه ها، اجرای منوی تنظیمات و غیره در این میکروکنترلر ذخیره و برنامه نویسی می شود.
این ساعت برای درست و دقیق کار کردن نیاز به یک نوسان ساز دارد، چیزی که معمولا در تمام ساعت های مکانیکی و الکترونیکی وجود دارد، در واقع دقت هر ساعت به نوسان ساز آن ساعت بستگی دارد، این نوسان ساز در ساعت های مکانیکی یک سلف و کریستال کوارتز است و در ساعت های دیجیتال یک مدار تولید فرکانس یا اسیلاتور نام دارد، وظیفه این مدار تولید فرکانس مورد نیاز برای به چرخش در آمدن موتور در ساعت های مکانیکی و یا پردازش اطلاعات در مدارهای الکترونیکی است.
قسمت نمایشگر ساعت دیجیتال در واقع قسمتی است که کاربر به طور مداوم با آن در ارتباط است و در ظاهر و کیفیت نمایش بسیار موثر است.
از انواع نمایشگر اعداد در ساعت های دیجیتال می توان انواع نمایشگر خطی و پیکسلی را نام برد که در ادامه بیشتر با این نوع نمایشگر ها آشنا خواهید شد.
کنترل هر نمایشگر ساعت دیجیتال از طریق دکمه های تعبیه شده یا در برخی موارد توسط ریموت کنترل رادیویی انجام می شود.
علاوه بر قسمت پردازنده، منبع تغذیه، دکمه های کنترل و نمایشگر، مدار های رابط و مبدلی توسط طراحان تعبیه می گردد که وظایف آن ها محافظت و کارکرد بهینه اجزای اصلی است.
ساعت مچی دیجیتال مناسب چه کسانی است؟
ساعت های مچی علاوه بر نمایش زمان و سایر امکاناتی که دارند، در صنعت مد و استایل افراد نیز جایگاه ویژه ای پیدا کرده اند.
ساعت دیجیتال بیشتر مناسب افرادی است که تیپ اسپرت دارند، همچنین این ساعت برای جوانان بسیار مناسب است و در حال حاضر بیشتر پسران جوان از ساعت مچی دیجیتالی پسرانه و اکثر دختران از ساعت مچی دیجیتال دخترانه استفاده می کنند.
توصیه می کنیم از این نوع ساعت ها در مجالس و موقعیت های رسمی استفاده نکنید، در عوض پیشنهاد ما این است که در موقعیت های غیر رسمی، هنگام ورزش و ملاقات های روزمره بهتر است از ساعت دیجیتال استفاده کنید.
انواع ساعت دیجیتال
ساعت دیجیتال را می توان در انواع مختلف دسته بندی کرد، بر اساس اندازه می توان آن ها در دسته های بزرگ، متوسط و کوچک تقسیم بندی کرد.
از نظر شکل قاب ( دایره ای، مستطیلی، مربعی و…) نیز می توان این ساعت ها را دسته بندی کرد.
ساعت دیجیتال بر اساس جنسیت به دو دسته ساعت مچی دیجیتال زنانه و ساعت مچی دیجیتال مردانه تقسیم بندی می شود.
آموزش تنظیم ساعت دیجیتال
برخی از ساعت مچی های دیجیتال تنها با یک دکمه کار می کنند، اما برخی دیگر با دو یا سه دکمه کار می کنند که ما روش کار با هر کدام را توضیح خواهیم داد.
شیوه تنظیم ساعت دیجیتالی که یک دکمه دارند به این صورت است که باید دکمه کنار ساعت را فشار داده و چند ثانیه صبر کنید، پس از آن می توانید ساعت مچی دیجیتال خود را تنظیم کنید.
روش تنظیم
برای این که ساعت مچی خاموش نشود، بر روی صفحه آن ضربه بزنید، دکمه را فشار داده و صبر کنید تا ساعت مچی شروع به چشمک زدن کند.
زمانی که ساعت مچی شروع به چشمک زدن کرد می توانید آن را تنظیم کنید، برای تنظیم دقیقه شمار ساعت مچی هم روش بالا را انجام دهید. برای تنظیم کردن تاریخ ساعت مچی هم در این باید باز هم دکمه کنار ساعت را فشار داده و صبر کنید تا تاریخ شمار شروع به چشمک زدن کند، آنگاه تاریخ ساعت را تنظیم کنید.
تنظیم ساعت دیجیتالی هایی که با چند دکمه کار می کنند، به شرح زیر است :
دکمه ی MODE: این دکمه این امکان را برای شما فراهم میکند که بخش های گوناگون ساعت مانند کرنومتر، آلارم،GPS، کیلومتر شمار، ماشین حساب و … را تنظیم کنید.
LIGHT RESET: با فشار دادن از این دکمه نور صفحه ساعت روشن میشود، علاوه بر این با نگه داشتن این دکمه می توانید ساعت مچی را ریست کنید.
START/STOP: با بهره گیری از این دکمه این امکان برای شما فراهم می شود تا نوع فرمت ساعت، یعنی نمایش ۱۲ساعته یا ۲۴ ساعته را انتخاب کنید.
مزایا و معایب ساعت دیجیتال
قطعا هر وسیله ی مدرنی نسبت به نمونه های سنتی و کلاسیک آن دارای مزایا و معایبی می باشد، ساعت های دیجیتالی هم از این قضیه مستثنی نیستند.
از مزایا و معایب ساعت های دیجیتال می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایای ساعت دیجیتال:
نمایش در طول شب و روز.
امکان تغذیه مستقیم از برق شهر یا باتری.
دقت بالای آن نسبت به ساعت های مکانیکی.
خوانایی راحت و آسان.
دارا بودن امکانات جانبی نظیر آلارم چندگانه و تاریخ.
بی سر و صدا بودن.
معایب ساعت های دیجیتال:
قیمت گران تر نسبت به ساعت های مکانیکی و آنالوگ.
تعمیرات سخت تر و پر هزینه تر.